Reportage från aktiviteter

Texter, bilder och reportage från klubbens aktiviteter tas tacksamt emot. Skicka till info@svksodra.se eller ännu hellre lägg på Dropbox eller annat lagringsmedia. Skriv i kontaktformuläret eller maila till infoadressen om hur du förfar.

 


Viltspårträning våren 2019

Viltspårträningen i klubben startade den 12 mars med en teorikväll i Rävetofta OK´s stuga, där Ingmar Tykesson och Martin Bruck höll i trådarna och teoretiskt gick igenom träning av viltspår samt hur proven går till i anlagsklass och öppenklass. Teoridelen samordnades med en annan kurs så lokalen blev full. 

Praktisk träning kommer att ske i april och maj, 

 


Kom igång med prov - kurs 11 mars 2019

En otrolig uppslutning blev det på ”Kom i gång -kurs steg 1” hemma hos Agneta och Göran utanför Höör. Domarna Anders Håkansson och Anna Berg guidade de mer än 10 deltagarna kring hur det går till på proven och svarade givetvis på allas intressanta frågor. Nu ser vi fram emot steg 2 och 3…


Text & bild: Agneta Ericsson


 

Stubmarkens Max 1:a pris 190p och Cacit Stubmarkens Max 1:a pris 190p och Cacit


Sena Elit 10 november 2018

Ett reportage från Kocke och Sena Elit 2018
Här finns även alla resultat.
Bilder fnns i bildgalleriet
 

Foto: Ingvar Ericsson Foto: Ingvar Ericsson

Unghundsmönstring 25 mars 2018

Ordförande Göran har ordet:
Jag vill framföra ett stort tack till Sten Rönnerling o alla deltagare på unghundsmönstringen. Fantastiskt trevligt o se era duktiga unghundar o vetgiriga förare, god stämmning under hela dagen, goda prestationer av unghundarna o framför allt hade vi trevligt hela dagen. Vi kommer förhoppningsvis träffas mycket framöver, träna ihop o hjälpa varandra framåt i fågelhundsvärlden. Glöm inte o anmäla er till Stockeboda helgen i juli. Sköt om er så träffs vi därute någonstans.
Med vänlig hälsning Göran

Foto: Martin Bruck Foto: Martin Bruck

Ordinarie prov i eftersöksgrenarna, Mala 23 juli 2016

Se mera under resultat och bildgalleri.

Michrimas Flake & Stenbitens Stella Michrimas Flake & Stenbitens Stella

Klubbmästerskap 10 april 2016

På KM:et startade, glädjande nog,18 hundar, jämnt fördelade på 9 unghundar och 9 äldre hundar i ökl och ekl. Med så många startande delades de i två grupper, med två domare. Lars-Henning Strand tog hand om och dömde unghundarna och Nils Linde dömde ökl och elithundarna.

Efter att alla hundarna haft ett par chanser var det dags för lunch med grillad korv och Pias läckra, hembakade kaka. Efter lunch tog Lars-Henning ut två unghundar, som skulle slåss om titeln Klubbmästare. Det var Göran Lang med strävhårshanen Brevikens Gutta och Louise Johansson med korthårstiken Michrimas Flake. Bland de äldre hundarna tog Nils Linde ut fem hundar till "finalen".

Unghundarna fick efter sitt släpp göra upp om titeln med en kastapport, där MichrimasFlake och Louise Johansson avgick med segern. Bland de äldre hundarna var det Stenbitens Stella med sin förare Arne Herrlin, som tog hem segern efter att ha haft två fågeltagningar.
Grattis till vinnarna!
Fler bilder.

Text & foto: Åsa Sandström

Unghundsträning 2 april 2016

Idag samlades 16 unghundar och dess förare, plus lite extra publik, vid årets unghundsträff, under ledning av Richard Andersson och Gert Sandström.

Alla unghundarna visade hög klass gällande fart, vidd och följsamhet. För en del var det första gången de släpptes tillsammans med en partner och då blev det lite lek i början, men alla klarade upp det efter en stund och blev självständiga i sin reviering. En välbehövlig paus med fika och korvgrillning blev det också tid för i det vackra vårvädret. Träffen hölls vid Bjärsjölagårds slott. Vi tror att deltagarna var nöjda med sig själv och sin hund när de körde hemåt igen. Fler bilder.

Text & foto: Åsa Sandström

Fullbruksprov 17-18 oktober 2015

Här kan du läsa ett reportage om fullbruksprovet, vilket också varit infört i tidningen Svensk Vorsteh 4/2015.
Fullbruksprov 2015.
Fler bilder.

Text & Foto: Tina Bruck