Medlemmarnas egna bilder & reportage

Här kan du som medlem få publicerat bilder och reportage från era egna aktiviteter, så som träningar, särskilda prov, deltagande i andra lokalavdelningars prov etc. Maila max 4 bilder och kort text till info@svksodra.se

Skåning tog hem priset bland alla norrlänningar

Nils Linde med strävhåret Berlioz blev bästa eklhund i Mittådalen den 160904 med 170 p och ett 1:a pris.
 

April 2016 Viltspårkurs i NV Skåne

I nordvästskåne har det under 15+ år arrangerats viltspårkurs av två dedikerade instruktörer i Ingmar & Martin, med assistenterna Kati  och Sven. Kurserna har under åren utvecklats till att innehålla både orientering och jaktskytteövningar, allt för att hund och förare ska bli mer än dugliga eftersöksekipage. Kurserna har jakthundar som målgrupp, men förtur har vorstehklubbens raser.

Under lördagens kursdag var det 11 hundar som representerade våra raser; strävhår, korthår och kleine münsterländer, där både hundar och förare hade olika erfarenheter och utmaningar i spåren. Dagen till ära hade vi ett fantastiskt väder med nyutslagna vitsippor.
Foto: Kati Remmelgas Text:Tina Bruck
 

skåningar i fjällen skåningar i fjällen

Mars 2016 Skåningar i fjällen
Anders Tegner o Anders Håkansson var en sväng i Jämtland o fick uppleva 3 underbara dagar med sol o fint vinterväder. Ulsuddens Cicka blev bästa elithund med en 7:a på fält o 10:a apport. 
Jazzamarkens Saga blev bästa ÖKLhund med en 8:a på fält o 10:a apport.
Text: Anders Håkansson